Eerste Vlaardingse Citytrainers ontvangen certificaat!

16-07-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De cursus Citytrainer Vlaardingen, een gezamenlijk initiatief van Vlaardingen in Beweging (ViB) en Minters, is donderdag 20 juni feestelijk afgesloten door een presentatie, gegeven door de Citytrainers en de certificaatuitreiking in de Kroepoekfabriek.

Wethouder Bart Bikkers opende de avond door kort iets te vertellen over jongerenparticipatie en het belang hiervan voor de stad Vlaardingen. Het was een interactieve avond met een quizje, filmpjes, interviews en energizers, waarbij het publiek kostelijk vermaakt is. Eén van de bezoekers zei achteraf: “ik heb 2 uur lang alleen maar gelachen.”

Na de opening van de wethouder liet een groep meiden in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar een ingestudeerde dans op het podium in de Kroepoekfabriek zien. Drie Citytrainers hebben deze meiden tijdens hun praktijkuren, door middel van een zelf opgezette dansworkshop, begeleid om de dans aan te leren. 

Tijdens de avond hebben Citytrainers gepresenteerd wat zij hebben geleerd, wat Citytrainer voor hen heeft betekend, aan welke vaardigheden zij hebben gewerkt, of welke vaardigheden voor hen het meest hebben betekend. Vier kernvaardigheden stonden centraal tijdens de cursus: presenteren, ontwikkelen, samenwerken en organiseren & begeleiden.

Er werd gedurende de avond twee keer “live” geschakeld met twee Citytrainers, die er niet de hele avond bij konden zijn vanwege de voorbereidingen voor het Vlaardings Voetbal Kampioenschap. Aan het eind van de avond hebben de Citytrainers een leuke Q&A sessie gedaan met het publiek, waardoor een leuke interactie ontstond.

Na de zomervakantie zal de werving van nieuwe cursisten opgestart worden. Heb je interesse om Citytrainer te worden of wil je meer informatie, neem dan contact op met Sandro of Gaby via citytrainervlaardingen@gmail.com.

Over Citytrainer

Citytrainer zet jongeren in hun talent. Citytrainer helpt deelnemers zijn/haar creatieve, sportieve, organisatorische en sociale talenten aan te scherpen en in te zetten. Daardoor wordt de kracht van de stad bereikbaar. Dit maakt Citytrainer tot een ‘life changing project’.

Citytrainers volgen een praktijkgerichte cursus die start met een training van een aantal bijeenkomsten. Doen ze dat goed? Dan mogen ze de praktijk in bij een sportaanbieder, vereniging of (culturele) instelling. Jongeren zijn na de cursus beter in staat om sportieve of creatieve activiteiten en evenementen te organiseren en te begeleiden. Een Citytrainer zet zich in voor zijn of haar stad, vereniging, buurt of school. Zo draagt Citytrainer bij aan een creatieve, sportieve en sociale stad!Gerelateerd