Categorieën

Service

Een Vreedzame School in hart en nieren

Een Vreedzame School in hart en nieren
Onderwijs

Een Vreedzame School in hart en nieren

  • Redactie
  • 04-09-2017
  • Onderwijs
Een Vreedzame School in hart en nieren
VLAARDINGEN - Sinds de start van dit schooljaar geeft Vlaardingse Dagschool Erasmus een extra impuls aan de uitgangspunten van het Vreedzame Schoolprincipe. Ze heeft deze op de trappen in de school voor iedereen zichtbaar gemaakt. Het motto van de school is 'gezien, gehoord en betrokken'. Het idee achter de Vreedzame School is dat de school een gemeenschap vormt, waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich betrokken en verantwoordelijk voor elkaar voelen. Het kernbegrip is dus sociale verbondenheid.

Aangepast aan het niveau van de verschillende groepen zijn er wekelijks lessen waarin de kinderen sociale vaardigheden kunnen trainen. Ze leren op een prettige manier conflicten op te lossen of goed te kunnen zeggen wat ze willen en hoe ze zich voelen.

Bent u nieuwsgierig en wilt u persoonlijk kennismaken met de school, dan kunt u een afspraak maken via 010- 434 99 68.

 

Peuterspeelzaal Erasmus

Spelen, stimuleren, ontwikkelen en ontmoeten, dat zijn de kernfuncties van de peuterspeelzaal Erasmus. Kinderen van 2 tot 4 jaar leren in een ongedwongen sfeer en in een veilige omgeving om met leeftijdsgenootjes om te gaan.

Kinderen komen gemiddeld twee ochtenden per week naar de peuterspeelzaal van 08.30 uur tot 11.30 uur. Bent u geïnteresseerd in de peuterspeelzaal? Komt u dan eens langs bij de peuterspeelzaal aan de Huijgensstraat. U bent van harte welkom om eens te komen kijken. Het telefoonnummer is 

06- 452 40 538. Via de website van Wijzer in Opvang & Onderwijs (www.wijzer.nu ) kunt u uw kind aanmelden voor de peuterspeelzaal.