Een bijzondere gast in de klas!

14-06-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De onderbouw van Het Christal werkt momenteel over het thema ‘de fiets.’ De kinderen hebben al veel geleerd over hoe bijvoorbeeld een fiets werkt, hoe de verschillende onderdelen allemaal heten en wat voor verschillende fietsen er allemaal zijn.

Nu waren op donderdag 23 mei de verkiezingen voor het Europees parlement. Het speellokaal van de kleuters wordt altijd omgetoverd tot stemlokaal, zo ook deze dag.  Er kwam die dag een buurtgenoot met een handbike de school binnen om haar stem uit te brengen. Een jongen uit de kleutergroep zag dit en zijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Hij stapte spontaan op de vrouw af en begon allerlei vragen te stellen over deze bijzondere fiets en er ontstond een mooi gesprekje wat ook de leerkracht niet was ontgaan. De juf maakte daarop ook een praatje met deze buurvrouw van de school en er ontstond het idee om er een gastles over te geven in de klas, het past zo mooi bij het thema!

Gisteren, donderdag 14 juni, was het dan zover. De aardige buurtgenoot kwam met handbike en rolstoel en al de klas in waarop de kinderen allerlei vragen mochten stellen en leuker nog: ook zelf even mochten fietsen met de handbike of een ritje in de rolstoel mochten maken. De kinderen stelden scherpe vragen en deze vrouw bleek heel goed in staat om op kleuterniveau een mooi gesprek te voeren. Een natuurtalent. Ook was er nog tijd om even langs groep 3/4 te gaan die over hetzelfde thema werkt.

Eén van de sleutelprincipes van het Christal is: We staan in verbinding met de samenleving, de deuren en ramen staan wijd open naar de buurt, de stad Vlaardingen en de wereld om ons heen. Een ander principe is: We leren en werken met plezier. Prachtig hoe op deze manier deze principes samenkomen!Gerelateerd