Dieren welkom op de Jenaplanschool

09-05-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Wat volwassenen leuk lijkt, vinden kinderen misschien wel erg suf en saai. Daarom heeft de Jenaplanschool aan de Van Hogendorplaan een kindpanel. Als lid van het kindpanel mag je een jaar lang tijdens de kindpanelvergaderingen vertellen wat jou leuk lijkt.

Samen bedenken de kinderen in het kindpanel allerlei plannen en mogen ze een mening geven over de school en het onderwijs. Elk jaar zitten er andere kinderen in het kindpanel. Dit jaar zijn het Liam, Pjotr, Lies, Fay en Lamine. Zij kwamen een paar maanden geleden met het plan om dieren in de school te houden. Deze wens was erg serieus en de school heeft alle voordelen en nadelen met elkaar doorgesproken. Door middel van een enquête hebben de leerlingen bij alle ouders, kinderen en leerkrachten van de school gepeild wat iedereen er van vond. En de uitslag was overtuigend positief. Sinds 8 mei is er nu op school een hond en zijn er vogeltjes. Eerst nog even op proef en als het goed bevalt, worden Toos, Boki en Kito de schooldieren van basisschool Jenaplan Vlaardingen.

De kinderen krijgen taken in de verzorging van deze dieren en ook om ze te kunnen blijven onderhouden wordt er geld ingezameld door de kinderen. De medewerkers van de Jenaplanschool is reuze trots op het kindpanel, dat deze wens werkelijkheid heeft gemaakt. Als je mening telt, geeft dat immers een goed gevoel.

 

Gerelateerd