De YETS Foundation nu ook op Het College Vos!

07-11-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Sinds 2015 is de YETS Foundation actief op het Geuzencollege in Vlaardingen en werd de stichting na het winnen van een Appeltje van Oranje en bezoek van Koningin Maxima een begrip in de regio. Nu volgt de langverwachte uitbreiding: een YETS-programma op Het College Vos!

Het basketbalteam op Het College Vos is het tweede basketbalprogramma van YETS in Vlaardingen en is een samenwerking tussen de YETS Foundation, Gemeente Vlaardingen en Het College Vos. Het team biedt plaats aan 20 jongeren die twee jaar lang aan het programma zullen deelnemen. Onder begeleiding van pedagogisch sterke coaches krijgen de jongeren niet alleen basketbaltrainingen aangeboden, maar ook huiswerkbegeleiding, life skills workshops en organiseren vrijwilligerswerk in de wijk. Het College Vos zorgt ervoor dat dat de jonge basketballers na de training een gezonde warme maaltijd krijgen. Dat het programma op Het College Vos plaatsvindt betekent niet dat enkel leerlingen van de school mogen deelnemen. Vanuit de samenwerkingen met het welzijnswerk en jeugdzorg worden in sommige gevallen ook jongeren aangemeld van buiten de school die baat hebben bij deelname aan YETS.

Geduld bleek een schone zaak
Na het bezoek van de Koningin heeft YETS veel landelijke publiciteit gekregen wat kansen bood op uitbreidingen. De stichting heeft echter de voet op de rem gehouden. ,,We willen onze groei niet laten leiden door financiële kansen die zich voordoen, maar door het aantal goede coaches en echte rolmodellen die wij kunnen inzetten om daadwerkelijk verschil te maken. Geduld bleek een schone zaak, want nu was de tijd rijp om deze uitbreiding te maken'', zegt oprichter en directeur Peter Ottens.

Extra begeleiding om de juiste keuzes te maken
Het College Vos is een VMBO-school met maar liefst 300 leerlingen en biedt de leerwegen Basisberoepsgerichte Leerweg (BBL), Kaderberoepsgerichte Leerweg (KBL) en Leerwegondersteunend Onderwijs (LWOO). Dat laatste is geen niveau, maar onderwijs met extra zorg. Het programma van YETS heeft als doel om jongeren in kracht te zetten zodat zij uiteindelijk op eigen benen aan de samenleving kunnen deelnemen. Dit sluit nauw aan op de doelstellingen van de school. ,,Op Het College Vos zit een hoop talent, maar hebben sommige leerlingen hebben nog net die extra ondersteuning nodig om de juist keuzes te maken en te kunnen floreren. Vanuit de samenwerking met de school kunnen onze coaches dat nu bieden'', aldus Coach Giannini, de Head Coach van het team.

Over YETS Foundation
De YETS Foundation zet sportteams op voor jongeren die opgroeien in een omgeving met sociale problematiek. Onder begeleiding van pedagogisch sterke coaches die de jongeren zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld begeleiden, worden zij gedurende een tweejarig programma geholpen naar positieve deelname aan de maatschappij. De coaches kenmerken zich door hun autoritatieve coachingsstijl; ze eisen respect en discipline, maar bieden ook steun en accepteren de jongeren onvoorwaardelijk. Na succesvolle afronding ontvangen de jongeren hun YETS-certificaat.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date