De voorleeskampioen is bekend

22-02-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op woensdagavond 20 februari streden elf leerlingen van basisscholen uit Vlaardingen en Maassluis om een plaats in de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2019. De leerlingen waren al de voorleeskampioenen van hun school. Zij hadden zich goed voorbereid en voor de jury was het niet eenvoudig om de beste (lokale) voorleeskampioen aan te wijzen.

Dit jaar bestond de jury uit: Jacky Silos, Wethouder van onder andere Jeugd en Onderwijs, Nadia Stolk, dramadocent en theatermaker, Jolanda Verbraak, coördinator educatie van de Bibliotheek Vlaardingen. In het Kindcentrum Prins Willem Alexander lazen de dertien deelnemers een fragment voor uit hun favoriete jeugdboek. 

De jury had de moeilijke taak om de beste voorlezer te kiezen. Na lang beraad hebben de juryleden wederom Thijs Buitendijk van IKC Het Ambacht uit Vlaardingen gekozen tot winnaar. Hij was ook de winnaar van vorig jaar. Een geweldige prestatie! Thijs gaat door naar de kwartfinale die plaatsvindt op woensdagmiddag 6 maart 2019 om 14.00 in het Bibliotheektheater Rotterdam, Hoogstraat 110. 

De winnaars van deze kwartfinale gaan door naar de Provinciale finale van Zuid-Holland. Deze finale staat gepland voor woensdagmiddag 3 april 2019 om 14.00 uur eveneens in het Bibliotheektheater in Rotterdam. De winnaar van de provinciale finale vertegenwoordigt Zuid-Holland tijdens de landelijke finale op woensdag 22 mei 2019 in Schouwburg Amstelveen. 

De lokale voorronde is een samenwerking tussen de Bibliotheek Vlaardingen en de Bibliotheek Maassluis | Midden-Delfland.Gerelateerd