De Vlaardingse Boekenbende zoekt jou!

23-08-2016 Onderwijs Advertorial

VLAARDINGEN - Vanaf september is er weer een nieuw seizoen van de Vlaardingse Boekenbende! Een leesclub waarin alles draait om kinderboeken. De Boekenbende is bedoeld voor kinderen uit de groepen 6,7 en 8 die van lezen houden. En die het leuk vinden om bezig te zijn met allerlei soorten activiteiten rond boeken. Houd je van lezen en vind je het leuk om iets leuks te organiseren? Dan is de Boekenbende iets voor jou.

Doe mee en meld je aan! Stuur dan een mail naar corinne.drescher@vlaardingen.nl. Deelname is gratis. De eerste bijeenkomst is op vrijdag 2 september in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100.

Waarom een Vlaardingse Boekenbende


Voor elke hobby is er wel een club in Vlaardingen. Kinderen kunnen bijv. terecht bij sportclubs, muziekdocenten, theaterschool, het kinderatelier en nu is er ook een club voor boekenliefhebbers. Lezen is een solo-activiteit, maar als kinderen hun leesbeleving kunnen delen met anderen, worden ze gemotiveerd om meer en andere boeken te lezen. Het praten over boeken is niet alleen gezellig, maar heeft goede effecten op de taalontwikkeling van kinderen.

Programma


De leden lezen (nieuwe) jeugdboeken. Deze boeken lenen ze op hun persoonlijke bibliotheekpas. De kinderen gaan tijdens de bijeenkomsten boektrailers/boekclips maken en promoten daarmee de leukste kinderboeken. Ter afsluiting van het Vlaardingse Boekenbende-seizoen organiseren de kinderen een schrijversmiddag. De bijeenkomsten hebben een vaste structuur met een zelfbedachte openingsritueel, de boekenkring, een losse activiteit en een afsluiting met boekenruil.

Gerelateerd