De Bavinckschool is de schoonste school

11-06-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De Dr. H Bavinckschool is "De Schoonste School van Vlaardingen". Een jaar lang waren de circa 250 leerlingen en leerkrachten van de school actief in het schoonhouden van het schoolterrein en de buurt en het scheiden van plastic verpakkingen. En dat werd beloond met de hoofdprijs. Wethouder Ruud van Harten overhandigde namens de gemeente Vlaardingen en Irado afgelopen donderdag de cheque met een waarde van €1000 voor een activiteit.

Wethouder Ruud van Harten overhandigde de cheque aan Clarinda Poot, enthousiast initiatiefnemer op de school. Als Schoonste School van Vlaardingen zijn zij gedurende het wedstrijdjaar zeer actief geweest met plastic scheiden en het schoonhouden van het schoolplein en de omliggende buurt.

In alle jaargroepen van de Bavinckschool is aandacht besteed aan afval scheiden en een schone leefomgeving. Clarinda Poot: ,,De juffen en meester hebben in de klas veel verteld over afval, afval scheiden en het schoonmaken van de buurt en het schoolplein. Want hoe doe je dat eigenlijk en waar let je op?'' In de verschillende groepen hebben leerlingen spreekbeurten gehouden en is zelfs een politieke partij opgericht. De Bavinckschool heeft wekelijks de activiteiten gedeeld op de Facebookpagina van Schoon Loont. Dat heeft ze veel extra punten opgeleverd. De Mavo Vos en het Lentiz college-locatie Holy wonnen respectievelijk de 2e en 3e prijs.

 Gerelateerd