Categorieën

Service

Dagschool Erasmus werkt samen met College VOS

Dagschool Erasmus werkt samen met College VOS
Onderwijs

Dagschool Erasmus werkt samen met College VOS

  • Redactie
  • 07-10-2016
  • Onderwijs
Dagschool Erasmus werkt samen met College VOS
VLAARDINGEN - Vlaardingse Dagschool Erasmus aan de Huijgensstraat gaat samenwerken met College VOS. Een groep van zestien kinderen van de VMBO opleiding Zorg en Welzijn was op 4 oktober te gast bij Vlaardingse Dagschool Erasmus. Ze hebben voor de groepen 4 en 7 de gehele middag de lessen verzorgd, die bestonden uit knutselen en spelletjes spelen. Alles heeft te maken met de themaweken, waar de school mee bezig is.

Ze hebben met de kinderen Oudhollandse spellen gedaan, zoals spijkerpoepen, stoelendans, hoepelen, koekhappen, bingo, enzovoort. De kinderen hebben zichzelf geschilderd als opa’s en oma’s. Er zijn mooie schilderijen gemaakt en gedichtjes geschreven voor opa en oma.

In november 2016 komen dezelfde kinderen naar de basisschool terug en zullen ze in de klas één of meerdere lessen observeren. Ze doen dit in het kader van een project, waarin ze kennismaken met allerlei beroepen. Dit keer dus het beroep leerkracht.

Over de school en peuterspeelzaal


Vlaardingse Dagschool Erasmus is een Vreedzame School. Het motto is ‘gezien, gehoord en betrokken’. Het idee achter de Vreedzame School is dat de school een gemeenschap wordt, waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich betrokken en verantwoordelijk voor elkaar voelen. Het kernbegrip is dus sociale verbondenheid. Aangepast aan het niveau van de verschillende groepen zijn er lessen waarin de kinderen sociale vaardigheden kunnen trainen. Ze leren op een prettige manier conflicten op te lossen of goed te kunnen zeggen wat ze willen en hoe ze zich voelen.

Spelen, stimuleren, ontwikkelen en ontmoeten, dat zijn de kernfuncties van de peuterspeelzaal Erasmus. Kinderen van twee tot vier jaar leren in een ongedwongen sfeer en in een veilige omgeving om met leeftijdsgenootjes om te gaan. Kinderen komen gemiddeld twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. U bent van harte welkom om eens te komen kijken. U kunt gewoon langskomen bij de peuterspeelzaal aan de Huijgensstraat. Via de website van Wijzer in Opvang & Onderwijs (www.wijzer.nu) kunt u uw kind aanmelden.