Categorieën

Service

Dagschool Erasmus krijgt bezoek van Qmusic

Dagschool Erasmus krijgt bezoek van Qmusic
Onderwijs

Dagschool Erasmus krijgt bezoek van Qmusic

  • Redactie
  • 24-04-2017
  • Onderwijs
Dagschool Erasmus krijgt bezoek van Qmusic
VLAARDINGEN - Juf Mylène Starre van groep 5 van Vlaardingse Dagschool Erasmus kreeg op secretaressedag bijzonder bezoek. Corinne, een reporter van Qmusic kwam op 20 april 2017 langs om de juf en groep 5 te helpen. Corinne heeft iedereen iets te drinken gebracht en de juf geholpen met nakijken. Op 19 april 2017 werd er tijdens de uitzending een oproep gedaan wie een secretaresse kon gebruiken en de juf is hiervoor toen opgegeven. Het fragment werd in twee gedeeltes op 20 april 2017 uitgezonden op Qmusic.
 

Over de school en peuterspeelzaal

Vlaardingse Dagschool Erasmus is een Vreedzame School. Het motto is ‘gezien, gehoord en betrokken’. Het idee achter de Vreedzame School is dat de school een gemeenschap wordt, waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich betrokken en verantwoordelijk voor elkaar voelen. Het kernbegrip is dus sociale verbondenheid. Aangepast aan het niveau van de verschillende groepen zijn er lessen waarin de kinderen sociale vaardigheden kunnen trainen. Ze leren op een prettige manier conflicten op te lossen of goed te kunnen zeggen wat ze willen en hoe ze zich voelen. 

Spelen, stimuleren, ontwikkelen en ontmoeten, dat zijn de kernfuncties van de peuterspeelzaal Erasmus. Kinderen van 2 tot 4 jaar leren in een ongedwongen sfeer en in een veilige omgeving om met leeftijdsgenootjes om te gaan. Kinderen komen gemiddeld twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. U bent van harte welkom om eens te komen kijken. U kunt gewoon langskomen bij de peuterspeelzaal aan de Huijgensstraat. Via de website van Wijzer in Opvang & Onderwijs (www.wijzer.nu) kunt u uw kind aanmelden voor de peuterspeelzaal.