Culture Candy met 'de Jozef'

04-05-2018 Onderwijs Aquila Renirie

VLAARDINGEN - In april zwermden meer dan 1000 leerlingen van middelbare scholen uit over de stad om te 'proeven' van al het cultureel 'snoepgoed' dat Vlaardingen te bieden heeft: Culture Candy. Aquila Renirie van één van de eerste klassen van de Jozefmavo maakte er een kort verslag van.


Culture Candy Day

Maandag 9 april was het Culture Candy Day. Op deze dag volgden we geen lessen, maar deden we verschillende activiteiten in Vlaardingen. De Stadsgehoorzaal was ons beginpunt en gelijk onze eerste activiteit. Er was een voorstelling van drie cabaretiers. Sommigen waren wel grappig, anderen wat minder. Toen dat afgelopen was kwam ik veel kinderen van mijn basisschool tegen, omdat er veel scholen meededen met de Culture Candy Day.

Vervolgens ging ik met mijn groepje naar KADE40, voor een workshop schilderen. We moesten allemaal een soort beest tekenen waar we vroeger in geloofden. Daarna liepen we naar een groot schip aan de Westhavenkade, de VL.92 Balder. Tijdens een rondleiding op die boot zagen we onderin een slaapplek. Het was een kleine ronde ruimte waar aan de zijkanten houten bedden in de muur zaten. Er waren ongeveer twaalf bedden, waar we in mochten liggen. Je had niet zo heel veel ruimte dus je stootte je snel. Bij de ingang van elk bed was er een houten luikje die je open en dicht kon doen zodat je wat privacy had. Een jongen uit mijn groepje had dat luikje zo vaak open en dicht gedaan dat hij op het laatst bijna niet meer openging.

Nadat we veilig van de boot af kwamen, liepen we door naar de Vleet. Het gebouw stond erg schuin en de trap was best smal. Ik werd er een beetje claustrofobisch van. Op de zolder van dat gebouw kregen we Djembéles, dat is een grote trommel. We leerden om ritmes te spelen.

Nadat dat afgelopen was gingen we naar de Kroepoekfabriek. Daar was een voorstelling van twee rappers en één DJ. Als laatste kregen we een workshop van Marcel van Driel. Hij is de schrijver van de boeken “superhelden.nl”. 

Ik vond het schilderen het leukst, omdat er soms hele rare beesten tussen zaten dus dat was wel grappig. En ik vond die voorstelling bij de Kroepoekfabriek het minst leukst, omdat ik niet zo veel van rapmuziek hou.

 

 Gerelateerd