Boomfeestdag in Voedselbos Vlaardingen

20-03-2015 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Een heleboel fruitstruiken en een grote boom planten in een voedselbos! De leerlingen van de groepen 6 van De Schakel, De Wereldwijzer en de Prins Willem Alexanderschool waren de gelukkigen. Zij werden op een bijzondere locatie uitgenodigd voor de Boomfeestdag op woensdag 18 maart. De ochtend werd geopend door Nelleke van der luit van Stichting Boombehoud. 

Alle kinderen konden een fruitstruikje planten en met de hele klas werd een grote walnotenboom geplant. Ook mochten de kinderen een wens opschrijven. De wensbriefjes werden opgerold, in een zelf uitgehold takje gestopt en begraven bij de wortels van de boom. In de middag kwam er ook nog een groep van de buitenschoolse opvang Un1ek helpen met planten. Na afloop kregen alle kinderen een speciaal herinneringscertificaat uitgereikt.

Het voedselbos is een initiatief van de stichting Voedselbos Vlaardingen. Aan het begin van de Zuidbuur ging de aanleg van dit eetbare bos onlangs van start. Een voedselbos bestaat uit verschillende lagen begroeiing zoals fruit- en notenbomen, struiken met kleinfruit zoals bessen en eetbare kruiden. Het bos wordt voor een deel openbaar. Het is een vernieuwende manier van recreatie en beheer van openbaar groen. Het is de bedoeling dat in de toekomst schoolgroepen het voedselbos ook kunnen bezoeken voor een leuke en leerzame les.Gerelateerd