Bijzonder afscheid van groep 8 OBS De Singel

14-07-2021 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Woensdagavond nam groep 8 van obs De Singel wel op een heel speciale manier afscheid. In deze coronaperiode vinden sommige scholen het blijkbaar nog steeds geen goed idee om met z'n allen in een zaaltje naar de groep 8 musical te kijken dus moest er een alternatief worden bedacht. En wát voor één! 

Live opgenomen
Als eerste werd besloten om de musical op te nemen. Dat gebeurde woensdag 30 juni in het speellokaal van de school. Maargoed, dan ben je er nog niet... want waar ga je 'm dan vertonen? Juf Mandy en meester Daniël bedachten 'n bijzondere maar ook risicovolle oplossing: een drive in bioscoop! Bijzonder want zo kon iedereen er gewoon op veilige manier bij zijn. Maar ook risicovol want... nouja... de weersvooruitzichten waren niet heel erg gunstig.

En zo kwam iedereen met de auto naar het terrein van LV Shipping and Transport aan de Koggehaven. Daar stond een vrachtwagen met een megagroot scherm waar de film op werd vertoond. Natuurlijk bleef niet iedereen keurig in de auto zitten, menigeen had klapstoeltjes meegenomen. Daarnaast reed men met een kar rond met drankjes, chippies én natuurlijk popcorn! 

Niet alleen afscheid van de leerlingen
Na het bekijken van de musical had juf Mandy voor elk kind nog een praatje en kregen ze, naast hun rapport ook een getuigschrift en een klein cadeautje mee. Heel bijzonder was dat, naast de leerlingen van groep 8, ook diverse docenten afscheid namen van de school. Zij kregen een roos en een mooie afscheidsspeech van de ouderraad. Aanstaande donderdag ontvangen ze nog een afscheidscadeau van de hele school.

Uiteindelijk werd het een mooie en waardige afscheidsavond waarbij het gelukkig droog bleef... alhoewel droog... niet helemaal, hier en daar biggelden wel de nodige tranen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date