Categorieën

Service

Bibliotheek zoekt taalvrijwilligers

Bibliotheek zoekt taalvrijwilligers
Onderwijs

Bibliotheek zoekt taalvrijwilligers

  • Redactie
  • 26-06-2017
  • Onderwijs
Bibliotheek zoekt taalvrijwilligers
VLAARDINGEN - Bibliotheek Vlaardingen opent op maandag 4 september een centrale plek in de bibliotheek waar alle Vlaardingers tijdens vaste spreekuren terecht kunnen met een vraag over taal, rekenen of digitale vaardigheden. Naast spreekuren gaat de bibliotheek ook van start met een aantal activiteiten. Een Taalcafé, een Oefencafé, Leesclubs, Klik & Tik cursussen en Taalmaatjes.

Voor zowel de spreekuren als de activiteiten gaat de bibliotheek werken met professionele taaldocenten die worden ondersteund door taalvrijwilligers.

Op maandag 3 juli is er een informatieve avond van 19.00 uur tot 21.00 uur in de Centrale Bibliotheek aan de Waalstraat 100. Projectleider Emmy Rijsdijk vertelt over de verschillende vrijwilligersfuncties en de mogelijkheden die er zijn. Geïnteresseerden kunnen zich deze avond meteen opgeven waarna de projectleider met iedereen een persoonlijke afspraak maakt voor een kennismaking.

In augustus en september start een basistraining van vier dagdelen. De training is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven en gaat over de doelgroep, verschillende lesmethodes en handige materialen. Na de training kunnen vrijwilligers van start.

Aanmelden voor de informatieve avond is niet nodig.

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →