Bibliotheek Vlaardingen zoekt vrijwilligers voor B

04-08-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De Bibliotheek Vlaardingen vindt het belangrijk dat alle mensen voldoende basisvaardigheden beheersen: Om makkelijker je weg te vinden in de samenleving, voor je gezondheid te zorgen, uit de schulden te blijven, kinderen op te voeden, een opleiding te doen, of om een baan of vrijwilligerswerk te vinden.

Daarom is in de Bibliotheek B: de B van Beter leren spreken, lezen en schrijven en meer.

 

Waarom zoekt de Bibliotheek vrijwilligers voor B?

In de bibliotheek kunnen alle Vlaardingers tijdens vaste spreekuren terecht met een vraag over taal, rekenen of digitale vaardigheden. Naast spreekuren biedt de bibliotheek in samenwerking met professionele taaldocenten en vrijwilligers ook activiteiten. Bijvoorbeeld het Taalcafé, het Oefencafé, Leesclubs, een Senioren Club,Taalmaatjes, Klik & Tik cursussen over computer en het internet.

Vrijwilligers zijn onmisbaar bij de uitvoering van deze activiteiten.

 

Bepaal als vrijwilliger je eigen aantal uren en werktijden

Voor meerdere functies zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers die na de zomer actief willen mee helpen  bij het Taalcafé, de Senior En Taal Club of als een Taalmaatje. Je kunt zelf het aantal uren en je werktijden bepalen.

 

Basistraining voor taalvrijwilligers

In augustus 2018 start een basistraining van vier dagdelen. De training is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven en gaat over de doelgroep, verschillende lesmethodes en handige materialen. Na de training kunnen vrijwilligers van start.

 

Meer informatie

Meld je aan via b@vlaardingen.nl  of aan de balie in de bibliotheek.

Agnieszka van Maren, coördinator basisvaardigheden, maakt een afspraak voor een kennismaking.

Kijk ook op www.bibliotheek.vlaardingen.nl/educatie/volwassenen .

Gerelateerd