Bewegen met jonge kinderen, zo doe je dat!

03-11-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Bewegen in de VVE, doe je mee? ,,Jazeker, wij doen mee, wij willen meedoen met de kinderen en we moeten meedoen.'' Dat was een veelgehoorde reactie van de aanwezigen op deze boeiende conferentie over bewegen in de voor- en vroegschoolse educatie, afgelopen woensdag georganiseerd door de Stichting Aanzet. En er werd deze middag niet alleen geluisterd, maar ook veel bewogen door de vele deelnemers. Deelnemers die werkzaam zijn op peuterspeelzalen, in de kinderopvang en in de onderbouw van de basisschool.

Dr. Mirka Jansen, gepromoveerd op het onderzoek Playgrounds, wist het publiek te boeien met een vlot en onderhoudend betoog over het belang van bewegen, met name bij jonge kinderen. En Marieke Regeling, kinderoefentherapeut, liet zien en ervaren hoe je kinderen kan stimuleren en uitdagen om hun motoriek te verbeteren. Tussendoor waren er diverse workshops waar de deelnemers – al bewegend - inspiratie konden opdoen voor hun werk met de kinderen. En dat dit werkte, bleek wel uit de reacties van de deelnemers na afloop: 'Leuke, stimulerende voorbeelden gekregen!'; 'Erg leerzaam, leuke ideeën die ik meteen kan toepassen'.

Met beweegplannen en -ideeën voor en met de kinderen gingen de deelnemers van deze inspirerende conferentie voldaan naar huis. Helaas niet allemaal op de fiets...Gerelateerd