Bavinckschool opent op feestelijke wijze de Ouderkamer

01-10-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Op 6 oktober wordt in samenwerking met Stichting Aanzet een nieuwe ouderkamer geopend op de Bavinckschool. 
De ouderkamer is een ‘ruimte’ in de school, een ontmoetingsplaats waar ouders elkaar kunnen treffen, waar contacten ontstaan tussen ouders en school en tussen ouders onderling. Verder wordt de ouderkamer gebruikt voor cursussen en voorlichtingen over opvoeding, onderwijs en opvang en voor informatie over de school.

De ouderkamer wordt op vrijdag 6 oktober om 8.30 uur op feestelijke wijze geopend. Alle ouders, opa’s en oma’s worden uitgenodigd om dit te vieren. Uiteraard zijn ook samenwerkingspartners van school welkom om een kijkje te komen nemen.

De ouderkamer zal elke woensdag- en vrijdagochtend haar deuren openen. Jennifer Timmer, ouderconsulent, van Stichting Aanzet zal zorgdragen voor het programma van de ouderkamer. Dit programma wordt ingevuld door de ouders én de school. Een ouderkamer is een manier om de ouderbetrokkenheid te vergroten. ,,Dit is belangrijk omdat een ouderkamer zorgt voor een waardevolle samenwerking tussen ouders en school, wat resulteert in betere leerprestaties bij de kinderen'', aldus Anita van Dam, directrice van de Bavinckschool.Gerelateerd