Basisschool naar het ziekenhuis

06-04-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Kinderen van groep 3/4 van basisschool Het Christal in Vlaardingen zijn afgelopen donderdag op excursie geweest naar het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. De onderbouw werkt momenteel over het thema “ziek zijn”. De kinderen werden door twee verpleegkundigen rondgeleid over de afdeling cardiologie en de kinderafdeling.

Sommige kinderen waren zo onder de indruk dat ze de volgende dag naar school kwamen met de sticker om een hartfilmpje te maken nog op hun hand. Tijdens de rondleiding kwamen de kinderen ook in contact met een tweetal patiënten. Een jongen uit groep 4 had zo ademloos en geïnteresseerd staan luisteren dat de dame hem als beloning de uitdraai van haar hartritme mee naar huis gaf. Verder leidde de toer hen langs de behandelkamer, pillenkasten en allerlei bijzondere materialen zoals een hele grote luier waar de kinderen stiekem een beetje om moesten lachen.

De kinderen hebben hun woordenschat ook flink uitgebreid, want woorden als couveuse en geriatrie staan ineens in woordzoekers die de kinderen zelf gemaakt hebben in de lobby van het ziekenhuis. Er is veel geleerd tijdens dit speciale ziekenhuisbezoek, maar het allerleukst was toch misschien wel het rolstoelracen door de gang.Gerelateerd