Allemaal kunstenaars op OBS Jan Ligthart

18-02-2015 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Wat een plezier hadden de kinderen en wat hebben ze veel geleerd tijdens het kunstproject op de Jan Ligthartschool.  Tijdens het kunstproject namen de kinderen deel aan verschillende workshops, zoals werken met speksteen, vilten, model-totempalen maken en sushi maken.

In de klas leerden de kinderen veel over Nederlandse en buitenlandse kunstenaars van van Gogh tot Escher. De kinderen leerden ook over verschillende stijlen van schilderen, zoals die van Rembrandt, Mondriaan en Karel Appel.

De oudere kinderen kregen een rondleiding in Vlaardingen over de vier elementen, aarde, water, lucht en vuur die in de kunstwerken waren uitgebeeld. Ook was er een fotografie en graffiti-workshop. En Cor Schriek die als artiestennaam Bizzy Blaze heeft, kwam om een rapworkshop te geven.

De jongere kinderen genoten van dansworkshops die werden gegeven door Didi van den Berg van Ballet-en Dansstudio Demi Point en Roisin Verheul van de International Dans Theatre uit Amsterdam.

Het project werd  afgesloten met een veiling door Eric van der Enden, van alle prachtige kunstwerken, die de kinderen hadden gemaakt. De opbrengst wordt gedoneerd aan het goede doel van de school.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date