Categorieën

Service

Afvalproject bij Vlaardingse Dagschool Erasmus

Afvalproject bij Vlaardingse Dagschool Erasmus
Onderwijs

Afvalproject bij Vlaardingse Dagschool Erasmus

  • Redactie
  • 16-02-2015
  • Onderwijs
Afvalproject bij Vlaardingse Dagschool Erasmus

VLAARDINGEN - Op woensdag 11 februari is de informatie- en gamebus van ‘Nederland Schoon’ geweest bij Vlaardingse Dagschool Erasmus aan de Stationsstraat. De kinderen mochten in groepjes op bezoek in de bus en daar verschillende zwerfafvalgames spelen. Tijdens het spel kunnen de kinderen samen een virtuele stad opruimen en schoonmaken. Ze zien direct resultaat van hun inspanningen, want er gaan meer vogels fluiten, het wordt zonniger en de poppetjes worden blijer. 

Vanaf 2 maart start de school weer intensief met het jaarlijkse afvalproject. Dat doet zij dit jaar voor het eerst met CBS Het Visnet. Het afvalproject wordt in samenwerking met Stichting Lawine vormgegeven. Deze projecten gaan over afvalvermindering, recycling en de consequenties van fout afval gedrag. Dit schooljaar gaan de leerlingen zich meer verdiepen in het thema. 

De locatie is al een aantal jaren bezig om de schoolomgeving op te ruimen door deelname aan het Buurt adoptieplan. De kinderen prikken de eerste twee dagen na iedere schoolvakantie alle vuil op het plein en in de omgeving van de school op. Dit doet de school in samenwerking met het Duurzaamheidscentrum en de gemeente.