Afsluiting Vlaardingse Zomerschool!

17-08-2017 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op woensdagmiddag 16 augustus reikte wethouder Bert van Nieuwenhuizen aan de 26 leerlingen van de Vlaardingse Zomerschool hun certificaat uit. Een kleine twee weken is er door de leerlingen ’s morgens hard gewerkt aan taal, rekenen/wiskunde en Engels. Moeilijke dingen werden anders, speels en met behulp van een i-Pad geoefend. 

,,Ik zag erg op tegen wiskunde op de middelbare school'', vertelt een leerling, ,,maar nu weet ik er al wat meer van en vind ik het minder eng.'' ’s Middags waren er allerlei verschillende activiteiten: een architectuur-tocht door Rotterdam, rugby, surfen, rappen, koken en een rondleiding bij Feijenoord. 

Na deze zomerschool zijn de (voorheen) 8e groepers voorbereid op hun start op de middelbare school volgende week en hebben zij ook tips en info gekregen van leerlingen die dit jaar naar de tweede klas van het voortgezet onderwijs gaan. Dat scheelt spanning! Het was dit jaar een hele hechte groep, alles werd met elkaar gedaan. Daaraan heeft ook het middagprogramma, zeker bijgedragen. Op de door de leerlingen gemaakte groepsapp werd ook ’s avonds nog veel uitgewisseld.

Alle leerlingen kijken terug op een fantastische zomerschool. ,,Volgend jaar wil ik weer!'' Een groot compliment voor de zes ongelooflijk betrokken (vrijwillige) docenten!

De vlaardingse Zomerschool wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Vlaardingen, het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en de verschillende schoolbesturen. Kijk voor meer foto's op de website van de Vlaardingse Zomerschool.


Gerelateerd