Aanzet gaat dierbare collega missen!

02-12-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 1 december nam Stichting Aanzet afscheid van Alies Spliet. Ruim 27 jaar was ze werkzaam bij Aanzet. Een creatieve, sociale en vrolijke persoonlijkheid. Alies heeft veel projecten uitgedacht, uitgewerkt en uitgevoerd: Kleutertje Luister, Taalkisten, een Prentenboekenproject, een cursus interactief voorlezen, filosoferen met jonge kinderen zijn maar een paar voorbeelden.

De rode draad in al haar werkzaamheden was taal! Alies was altijd met woorden, boeken, versjes en gedichten aan de gang. Een mooi voorbeeld hiervan is het project De Schooldichter, waarbij ze met kinderen én ouders gedichten maakte. Ze vroeg bij het fonds Schiedam Vlaardingen geld aan om er een echte gedichtenbundel van te maken! Om kinderen aan het lezen te brengen bedacht ze de Beste Boeken Quiz (BBQ). Een spannend spel: wie weet de meeste vragen over de gelezen boeken goed te beantwoorden?

Daarnaast is Alies een ‘verbinder’ met een oog, oor en hart voor anderen. Jarenlang kwamen ouders wekelijks naar haar ‘ouderbijeenkomsten’, ouders met een diversiteit aan culturen! De gesprekken in deze oudergroepen gingen over de Nederlandse taal en over onderwerpen als zindelijkheid; lastig gedrag; gezond eten of rouwen in verschillende culturen. Alies wist mensen te binden, hun vertrouwen te winnen en daardoor werden er soms diepgaande gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen gevoerd.

Niet alleen haar collega’s, maar ook veel ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten binnen Vlaardingen, zullen haar kennis, inzet, enthousiasme en doorzettingsvermogen ongelooflijk gaan missen!! Met een zangworkshop, een geanimeerde receptie en een mooi afscheidsfeestje hebben haar collega’s - met veel taal – afscheid van Alies genomen.Gerelateerd