Zwemmen ! Waar (niet) ?

09-07-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De temperaturen stijgen het weekend weer naar wat meer zomerse waarden. Bij hogere temperaturen hoort een frisse duik in het water erbij. Helaas kan dat niet overal. Vlaardingen grenst aan de Nieuwe Maas, maar door de drukke scheepvaart, zuiging en stroming is het in deze rivier en aangrenzende havens verboden te zwemmen.

Ook is het niet toegestaan, om binnen 25 meter van bruggen, sluizen of gelijksoortige constructies te zwemmen. Daarnaast is het voor iedereen die in openbaar water zwemt verboden zich zo te gedragen dat het scheepvaartverkeer daarvan hinder of gevaar kan ondervinden.

Op de website zwemwater.nl kun je de actuele situatie van de waterkwaliteit van officiële zwemwaterlocaties in natuurwater, zoals meren, plassen en speelvijvers opvragen.

In onze gemeente zijn onder andere het Buizengat, Oude Haven en de Vlaardingse Vaart geen aangewezen zwemlocaties en dus onveilig. Er kan niet worden gegarandeerd dat de kwaliteit van het water geschikt is om te kunnen zwemmen en niet zichtbare obstakels kunnen de zwemmers ernstig in gevaar brengen.Gerelateerd