Zware storm op komst

15-01-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Na een paar dagen met kalm weer mogen we ons gaan opmaken voor een onstuimig weekje. Vandaag is het weer al flink omgeslagen. De regen komt met bakken uit de hemel en het gaat flink waaien maar de dag om echt in de gaten te houden is donderdag. We krijgen dan te maken met een zware storm.

De regen die bij ons al zo overvloedig valt, breidt zich gedurende de dag uit over het hele land. Zeker de avondspits is erg nat. Er valt op grote schaal 10 mm regen en u kunt dan ook nu al rekening houden met een zware avondspits met de nodige files. Het waait daarbij hard tot stormachtig, windkracht 7 à 8. Vanavond draait de wind naar het westen en trekken enkele stevige buien over het land. Daarbij is kans op onweer, hagel en windstoten.

Ook dinsdag en woensdag blijft het weer onstuimig met talrijke buien en wederom kans op onweer en hagel. Donderdag doen de weergoden er nog een schepje bovenop. We krijgen dan te maken met een actieve stormdepressie. Het lijkt erop dat het in de kustgebieden gaat stormen en daarbij komen windstoten voor van 100-120 km/u. De dagen daarna komen we geleidelijk in rustiger vaarwater terecht.Gerelateerd