Zonnestroom van collectief dak komt nu zeer snel dichterbij

09-02-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het eerste collectieve zonnedak in Vlaardingen komt nu zeer binnenkort beschikbaar. Nadat de leverancier van de zonnepanelen is uitgezocht kunnen de panelen worden geplaatst. De leden van de coöperatie Vlaardings Energie Collectief die tijdig hebben ingeschreven op dit project, zullen als eerste kunnen profiteren van deze collectieve zonnestroom.


Eerste collectief zonnedak bijna rond

De coöperatie Vlaardings Energie Collectief kan binnenkort de eerste zonnepanelen laten plaatsen op een collectief zonnedak. Het gaat om het dak van het bedrijf Motexion aan de Bellstraat op het industrieterrein Vergulde Hand in Vlaardingen. Dit bedrijf heeft drie panden en zelf al zonnepanelen geplaatst voor eigen gebruik. Maar er is nog ruimte voor zonnepanelen van de coöperatie op het pand van Motexion dat parallel aan de Maassluissedijk ligt. Er is al een intentieverklaring getekend tussen Motexion en het Vlaardings Energie Collectief. Zeer binnenkort wordt de definitieve overeenkomst gesloten. Daarna kunnen in principe de zonnepanelen worden geplaatst.


Leverancier uitzoeken, panelen plaatsen

Er moet nog wel een belangrijke stap worden gezet voordat de eerste stroom van de panelen afkomt. Er moet namelijk een bedrijf worden uitgekozen dat de panelen gaat plaatsen. De leden van de coöperatie moeten bepalen wie dat uiteindelijk gaat doen. De werkgroep Zon van het Vlaardings Energie Collectief heeft inmiddels gesprekken gevoerd met een aantal potentiële leveranciers. Aan hen wordt gevraagd nadere informatie te geven over wat zij tegen welke prijs kunnen leveren. De bedoeling is dat er drie leveranciers overblijven om uit te kunnen kiezen. Essentieel is dat degenen die gaan meedoen in de coöperatie die keuze gaan maken.


Lid worden van de coöperatie, panelen kopen en profiteren van collectieve zonnestroom

Het is belangrijk dat zich veel mensen aanmelden als lid van de coöperatie. Dat kost slechts € 10,- per jaar en verplicht tot niets, maar geeft wel het recht mee te beslissen wie uiteindelijk de panelen op het collectieve dak gaat leveren. Vervolgens kunnen de leden ook voorinschrijven om mee te doen met het collectieve dak van Motexion. Het is handig dat snel te doen, dan weet je zeker dat er plek is of dat je moet wachten tot de openstelling van een volgend collectief dak. Ga naar http://vlaardingsenergiecollectief.nl/aanmelden/  en vul de verdere gegevens in. Doe het vandaag nog!
Gerelateerd