Categorieën

Service

Zomerserie bekende Vlaardingers: Mark Huizinga

Zomerserie bekende Vlaardingers: Mark Huizinga
Nieuws

Zomerserie bekende Vlaardingers: Mark Huizinga

  • Luca Meijer
  • 16-07-2014
  • Nieuws
Zomerserie bekende Vlaardingers: Mark Huizinga

VLAARDINGEN – Onze stagiaire en speciale verslaggeefster voor Vlaardingen 24, Luca Meijer, werd de afgelopen tijd met een aantal opdrachten ‘de boer’ op gestuurd. Eén ervan was een aantal landelijk bekende Vlaardingers te benaderen en ze wat korte vragen te stellen over opgroeien in de Haringstad. Samen stelden we een lijst samen van bekende Vlaardingers, waarop illustere namen pronken van oud minister Wouter Bos, nieuwslezeres en journaliste Astrid Kersseboom, BNN presentator Tim Hofman, schrijver Geert Mak en meer dan een handjevol ‘anderen’.  Vandaag trappen we af met judokampioen Mark Huizinga (onder meer goud bij de Olympische Spelen van 2000 in Sydney), de eerste die heel benaderbaar bleek.

Hoe was het om op te groeien in Vlaardingen?

,,Ik heb er een fijne jeugd gehad, dus heel goed eigenlijk’’.

Heb je je hele leven in Vlaardingen gewoond, zo niet tot welke leeftijd?

,,Ik ben geboren in Vlaardingen maar ik ben op mijn 29e verhuisd naar Schiedam’’

Waar in Vlaardingen heb je gewoond?

,,Ik ben geboren in de Callenburgstraat en later verhuisden we naar de Insulindestraat. Toen ik uiteindelijk ‘op mezelf’ ging wonen was dat eerst aan de Adenauerlaan en later aan de Schumannring. Hierna ben ik verhuisd naar Schiedam''.

Kom je nog wel eens in Vlaardingen en zo ja wat vind je er van en is er veel veranderd met vroeger?

,,Ik kom vaak in Vlaardingen, dat is mijn thuishaven. Ik ken er de weg, het is vertrouwd. De grootste verandering vind ik de herinrichting van het Liesveld. Ik herinner me de open pleinen naast het Liesveldviaduct waar nu winkels staan. Als kind stonden we daar in de rij voor de eerste wipkip van de stad’’.

Waar speelde je in Vlaardingen veel toen je kind was? Wat deed je dan zoal en heb je ooit kattenkwaad uitgehaald ?

,,Ik woonde vlakbij 't Hof, daar kon je klimmen en spelen. Ik zal vast wat uitgehaald hebben, maar was over het algemeen wel braaf, denk ik’’.

Ken je nog een bijzondere anekdote van je tijd dat je opgroeide in Vlaardingen ?

,,De Stadsgehoorzaal aan de Schiedamseweg (voor de verbouwingen) nodigde uit om beklommen te worden. Aan de achterzijde kon je dak voor dak steeds hoger komen. Het beeld op de top hebben we net niet kunnen aanraken, want we werden door een boze medewerker naar binnen getrokken’’.

Kom je nog regelmatig in Vlaardingen terug ? Bezoek je dan vrienden/familie ?

,,Mijn naaste familie woont in Vlaardingen, dus daar kom ik regelmatig. Ik train een paar keer per week in de Broekpolder met TGSSV (Traininggroep Stichting Survival Vlaardingen). Met mijn boot ga ik af en toe vissen op de Vlaardingse Vaart’’.