Zomerprogramma van Minters opnieuw een succes

22-08-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Een aantal jaren geleden heeft Minters samen met de gemeente besloten zich te richten op de straat en de wijk. Daarom zijn de activiteiten over het algemeen niet grootschalig, maar op straat- en wijkniveau. De ouders en buurtbewoners worden bij de activiteiten betrokken. Sommige ouders spelen mee. Anderen schenken koffie of gaan een potje dammen met de aanwezige jongeren. De 'hangjongeren' die rond de activiteiten aanwezig zijn, worden op een informele laagdrempelige wijze betrokken.

Deze ontmoetingen zijn de bodem voor communicatie tussen groepen. Ze roepen begrip op en helpen overlast te voorkomen. Het begint vaak heel klein! 
Zo was er vrijdag ook de afsluiting van de skate lessen in 't Hof. Skatelessen worden ieder jaar tijdens het zomerprogramma gegeven en zijn intussen een belangrijk vast punt van de zomervakantieactiviteiten. Ruim 15 skaters (in de leeftijd van 5 tot 12 jaar) volgden deze zomer lessen op de skatebaan in 't Hof. Michael Zargari (een jongere uit de doelgroep) gaf ook dit jaar de lessen. Deze werden afgesloten met een barbecue voor de kinderen hun ouders en andere gebruikers van de baan. Burgemeester Annemiek Jetten overhandigde de deelnemers een certificaat en ging met hen op de foto!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date