Categorieën

Service

Zomeravondborrel? Niet zomaar overal

Zomeravondborrel? Niet zomaar overal
Nieuws

Zomeravondborrel? Niet zomaar overal

  • Redactie
  • 01-08-2017
  • Nieuws
Zomeravondborrel? Niet zomaar overal
VLAARDINGEN - Warme zomeravonden van de afgelopen tijd nodigen uit tot gezelligheid op straat. Elkaar ontmoeten, gezellig bijpraten, misschien ook een drankje er bij. Een goed moment om even stil te staan bij de regels voor het drinken van alcohol op straat. Want het zijn ook dagen dat de gemeente geregeld meldingen krijgt van mensen die overlast ervaren.

Zo gezellig als het kan zijn om buiten met elkaar een biertje te drinken, zo vervelend kan het zijn als uw kinderen wakker liggen van lawaai van aangeschoten mensen, of om de volgende dag op het plein tegen de kapotte bierflesjes aan te moeten kijken. Om overlast zoveel mogelijk tegen te gaan gelden er in Vlaardingen regels voor het drinken op straat.

Zo is het niet toegestaan om alcoholhoudende drank in de openbare ruimte te gebruiken als u daarbij overlast veroorzaakt. Daarnaast is het verboden om alcoholische drank te drinken of aangebroken flessen of blikjes bij u te hebben op of in de omgeving van bijvoorbeeld schoolpleinen en kinderspeelplaatsen, een station, bushalte, winkelcentra, parkeergarages, overkappingen, bruggen, viaducten. Organiseert u een straatfeest? Dan kunt u een ontheffing voor dit verbod aanvragen bij de gemeente. De volledige regels vindt u in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) op deze link 

De gemeentelijke handhavers hebben de afgelopen dagen mensen bekeurd aan het Erasmusplein en de Meerkoetplaats. Zij dronken en lieten afval achter bij een school en bij een speelplaats. De komende tijd zullen de handhavers in samenwerking met de politie nauwer opletten op het nuttigen van alcohol en achterlaten van afval. Ondervindt u overlast van mensen die drinken in de openbare ruimte? Maak dan een melding via www.vlaardingen.nl/buitenlijn  of de Buiten Beter-app.