Youri loopt voor "Spieren voor Spieren"

09-10-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In de nacht van 28 op 29 oktober wordt de klok één uur achteruit gezet, want de wintertijd gaat in. Hierop is er een actie 'De wintertijdchallenge', mede mogelijk gemaakt door Spieren voor Spieren, die gaan sporten en geld inzamelen voor het goede doel 'Spieren voor Spieren'. Dit goede doel doet onderzoek naar kinderen met een spierziekte, vaak ongeneeslijk. En Youri Luijkenaar uit Vlaardingen doet ook mee !

Youri: ,,Mijn zwagertje Antonie Michels van 13 jaar uit Vlaardingen, heeft de ongeneselijke spierziekte 'Duchenne'. Deze ziekte zorgt ervoor dat je spieren hun functie verliezen. Momenteel zit Antonie in een rolstoel, en zal altijd rolstoelafhankelijk moeten zijn. Ook is hij afhankelijk van zijn moeder en verzorgers, aangezien het zelfs al een hele opgave is om een glas water te drinken’’.

,,Ik zamel samen met Spieren voor Spieren geld in om de onderzoeken te verbeteren en meer geld ter beschikking stellen voor de onderzoeken naar de spierziektes. Ik ga dit doen door in de nacht van 28 op 29 oktober om 02:00 uur (wanneer de klok wordt teruggedraaid) 7.5 km te (hard)lopen, voor de kinderen die dat niet kunnen. Dit ga ik doen in Vlaardingen, in de buurt van de Vaart’’.

,,Ik heb een sponsorpagina, waar geld op gedoneerd kan worden. Ook kunnen mensen samen met mij mee lopen, en zich inschrijven op diezelfde pagina. Het gehele bedrag wordt gestort door de persoon zelf op de donatierekening van Spieren voor Spieren.’’

De link naar Youri's  sponsor pagina is: https://www.wintertijdchallenge.nl/actie/youri-luijkenaar 

Kortom, help Youri met zijn actie !

Gerelateerd