Categorieën

Service

YETS door in verkiezing Appeltjes van Oranje

YETS door in verkiezing Appeltjes van Oranje
Nieuws

YETS door in verkiezing Appeltjes van Oranje

  • Redactie
  • 26-01-2018
  • Nieuws
YETS door in verkiezing Appeltjes van Oranje
VLAARDINGEN/SCHIEDAM - YETS Foundation is door naar de volgende ronde in de verkiezing van de ‘Appeltjes van Oranje’. Gisteren was de finaledag waarop de projecten die meedingen naar de 'appeltjes' zich presenteerden. Yets heeft het daarbij geschopt tot de laatste twaalf kanshebbers.

Drie van de tien projecten winnen een Appeltje van Oranje, ter waarde van vijftienduizend euro. Deze prijs van het Oranje Fonds is de belangrijkste prijs voor initiatieven die zorgen dat mensen mee kunnen en blijven doen in onze samenleving. Koningin Máxima reikt in mei de prijzen uit aan drie winnaars. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

YETS Foundation heeft als doel jongeren zelfredzaam te maken zodat ze op de lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vervullen. Jongeren die opgroeien in kwetsbare situaties, missen vaak een positief rolmodel. YETS Foundation zet in Schiedam en Vlaardingen basketbalteams op voor kwetsbare jongeren onder begeleiding van pedagogisch sterke coaches. Door de juiste coaching en begeleiding te bieden die vaak in hun eigen omgeving ontbreekt, wordt met deze preventieve aanpak de kans op latere problematiek zoals schooluitval, werkeloosheid of criminaliteit verkleind.