Woningen met een geschiedenis verkocht

11-07-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vanmiddag droeg wethouder Arnout  Hoekstra de sleutels van de 6 sluiswachterswoningen gelegen aan de Westhavenkade 75-80 over aan de nieuwe eigenaar. De gemeente heeft deze woningen verkocht aan 2 plaatselijke investeerders die de woningen totaal gaan renoveren.

De woningen zijn al sinds de dertiger jaren van de vorige eeuw in het bezit van de gemeente Vlaardingen, die er vroeger haar ambtenaren (sluiswachters en brugwachters)  in huisvestte. De woningen maken ook deel uit van de wat recentere politieke geschiedenis. In 2007 vertrok wethouder Cees Oosterom uit het college van destijds toen bekend werd dat hij zijn zoon er aan een huurwoning had geholpen ten koste van een groep anti-krakers. Wethouder Arnout Hoekstra die de overdracht vandaag deed, verklaarde in 2010 als raadslid bij de mogelijke terugkeer van Oosterom nog voor de camera’s van RTV Rijnmond: ,,wethouder Oosterom heeft toen de kluit belazerd en kon toen geen wethouder meer zijn en kan nog steeds geen wethouder zijn’’. Korte tijd later, in 2011 na het vertrek van wethouders Leo ten Have en Vera Kalf,  zaten Hoekstra en Oosterom alweer gebroederlijk als wethouders in één college. Niets zo veranderlijk als het politieke spectrum, zullen we maar zeggen.

Tijdens de overdracht stelde één van de nieuwe eigenaren aan Hoekstra voor om te stoppen met het slopen van het voormalige belastingkantoor om de hoek op de Parallelweg. ,,We nemen dat zo over en maken er iets moois van op die plek’’. ‘Op die plek’ echter heeft, volgens verschillende bronnen, bouwbedrijf Boele & Van Eesteren al een eerste optie tot koop bedongen. Met dit bedrijf heeft Vlaardingen al langer nauwe banden; Boele & Van Eesteren bouwde al Residence Callenburgh ( de woningen bij de Lucaskerk) , 179 woningen aan het Buizengat en het binnenkort te bouwen Parc Drieën-Huysen aan de Willem de Zwijgerlaan.

Hoe het ook zij, er wordt weer een stukje van de Westhavenkade, de entree van Vlaardingen vanaf het treinstation, aangepakt. Het wachten is nu op de aanpak van de grote panden rechts naast de woningen die vandaag overgedragen zijn, aan de Westhavenkade nummer 71 tot en met 74.

 Gerelateerd