Woningbouw Unileverterrein binnen twee jaar mogelijk

13-09-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Achter de Deltaweg verrijst straks een hele nieuwe stadswijk. Als Unilever definitief haar gebouwen heeft verlaten worden er op het terrein tenminste 600 woningen gerealiseerd. Misschien nog wel meer, daar wordt samen met de gemeente de komende jaren naar gekeken.

Afgelopen woensdag was voorlopig de laatste bijeenkomst voor belangstellenden én belanghebbenden met wie de plannen ontwikkeld en gedeeld werden. Initiatiefnemer is de Van Adrighemgroep die begin dit jaar het maar liefst 7 hectare grote gebied, inclusief de gebouwen, overgenomen van Unilever. Architectenbureau Studio for new Realities is ermee aan het werk gegaan en organiseerde vanaf juli verschillende bijeenkomsten. Een wandeling over het terrein, ontwerpsessies en op 11 september werd het concept masterplan gepresenteerd. De vaart zit er dus in en de bedoeling is dat er gebouwd gaat worden vanaf 2021.

Een deel van de 600 woningen wordt gerealiseerd in bestaande gebouwen, waarbij het hoge gebouw langs de wijk Nieuw Sluis lijkt te blijven staan. Naast woningbouw zal Van Adrighem er een deel van zijn activiteiten onderbrengen en komen er allerlei mogelijkheden voor bedrijven om er zich te vestigen. Tenslotte zullen er aansluitend op het wonen en werken in deze nieuwe wijk ook allerlei faciliteiten gerealiseerd worden zoals scholen, zorgvoorzieningen en mogelijk ook winkels.

Voor een dergelijke wijk zal, met het oog op de toch al drukke verkeerssituatie rond de Deltaweg, ook een nieuw verkeerscirculatieplan gemaakt moeten worden. Mogelijk met nieuwe ontsluitingswegen, al is het alleen al om het flessenhalseffect te voorkomen wanneer al die bedrijvigheid en bewoners de wijk in en uit gaan.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date