Windhondenrennen in Vlaardingen

20-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 20 juni 1927: Windhondenrennen in Vlaardingen.

Op het terrein van De Lever's Zeep Maatschappij worden in 1927 hondenrennen gehouden. Daarbij gaat zoveel mis dat deze eerste meteen ook de laatste keer is dat de rennen worden georganiseerd. 

Zaterdagmiddag hield de kynologenclub Vlaardingen met bijzondere medewerking van de Rotterdamsche windhonden renvereeniging Diana windhondenrennen voor barsois, greyhounds, sloequis en whippets op de terreinen van De Lever's Zeep-Maatschappij te Vlaardingen, die daarvoor bereidwillig ter beschikking waren gesteld. 

Alle begin is moeilijk en wij willen dan ook bij den wederopbouw van deze oude sport in ons land niet al te streng zijn. Toch zullen de organisatoren zeker erkennen, dat er veel gehaperd heeft van het veel te laat aanvangen af tot de mislukking met de mechanisch voortbewogen kunsthaas toe. Bovendien blijken noch honden, noch bazen, noch leiders voldoende getraind. Over strafpunten werd niet gedacht en het was een groote moeite de organisatoren te doen erkennen, dat een aanvallende hond natuurlijk gediskwalificeerd moet worden. Dat dit niet van zelf sprak, zegt alles. Het ging er dus alleen nu om wie het eerst over de eindstreep ging, van in galop over de eindstreep gaan was vaak geen sprake.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date