Wilhelmus Home Made

27-04-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Sinds jaar en dag speelt de Big Fun Band uit Rotterdam op het Veerplein op Koningsdag, maar dit jaar dus even niet. Vandaag geen optreden en ook geen aubade overigens, een paar uur daarvoor in het hart van de stad. Maar door de coronamaatregelen laat de band zich niet weerhouden om toch een optreden te verzorgen, en daarbij wordt het Wilhelmus gespeeld, op een iets andere manier. Chris van Hemert van de Big Fun Band stuurde het bericht en de video en vertelde het volgende erbij:

,,Net als veel bands kunnen wij door de huidige corona-maatregelen niet meer fysiek samenkomen als band. We staan daardoor voor de uitdaging hoe wij de boel draaiende houden als band, niet alleen financieel, omdat alle optredens zijn weggevallen, maar ook muzikaal en sociaal. Wij maken graag muziek met elkaar, gaan graag de uitdaging aan voor muzikale projecten (cd-opnames, een repetitieweekend, of festival in het buitenland, etc.), maar vinden het ook leuk met elkaar een barbecue te organiseren. We komen nu wekelijks op internet samen via Zoom, om muziek te maken en bij te praten.

Geïnspireerd door o.a. het Rotterdams Philarmonisch Orkest dat de 9e van Beethoven via Facebook deelde, en een oproep van het Concertgebouworkest aan muziek makend Nederland om allemaal in eigen kring op Koningsdag het Wilhelmus te laten horen bij gebrek aan fysieke concerten, leek het ons mooi ook als Big Fun Band een bijdrage te leveren. Maar dan wel op onze eigen manier, als big band. De beroemde Amerikaanse bigbandleider Stan Kenton heeft in 1972 een LP uitgebracht met bigband-versies van nationale volksliederen, waaronder het Wilhelmus. Dat vonden wij een mooi uitgangspunt.

We hebben de muziek uitgezocht, kloppend gemaakt voor onze band. Vervolgens hebben alle leden die thuis ingespeeld en opgenomen. Ook hebben we nog een gezamenlijke opnamesessie gehad via Zoom. Alle opnamen zijn verzameld en door een aantal van onze leden die verstand hebben van audio- en videotechniek samengebracht tot een mooie film. Vandaag, op Koningsdag,  presenteren wij de film op ons Facebook, YouTube en website en stellen 'm vrijelijk beschikbaar aan mediakanalen zodat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen genieten.’’
 

De Big Fun Band staat al bijna 30 jaar garant voor swingende bigbandmuziek waarbij het dak eraf gaat! De Big Fun Band speelt regelmatig op festivals, bij bedrijfsfeesten, in horecagelegenheden en bij diverse andere evenementen. Met thuisbasis in Rotterdam/Vlaardingen is de Big Fun Band een terugkerende gast bij North Sea Jazz Round Town, als opwarmer voor het North Sea Jazz Festival.

Meer informatie op www.bigfunband.nl 

 Gerelateerd