Wij presenteren u... de haringkist

26-05-2018 Nieuws Erik Meijer

VLAARDINGEN - het kan ook wel eens té goed weer zijn, zei burgemeester Annemiek Jetten vanmiddag op de Open Dag van begraafplaats Holy. En gelijk had ze. De serene rust die immer op de begraafplaats heerst, werd tijdens de open dag op geen enkele manier doorbroken. Vlaardingers maakten voor vanmiddag duidelijk andere plannen.

Slechts weinigen waren daardoor getuige van de onthulling van de 'haringkist'. Deze kist (zie foto) kwam tot stand nadat Melati uitvaartzorg, Uniek monumenten en de stichting Haringkoppen Verbinden de krachten bundelden. De benaming Haringkoppen wordt door vele Vlaardingers gezien als een echte Geuzentitel. Ze zijn trots op hun afkomst en dat kun je nu ook tijdens je laatste momenten op het ondermaanse tot uiting brengen.

De uitvaartkist met als thema haringkoppen werd vanmiddag door de burgemeester samen met Jos Lukasen van Gravilux onthuld. Het is een unieke kist waarmee nabestaanden de Vlaardingse identiteit kunnen bevestigen en uitdragen bij een afscheid van een dierbare. En de meest logische vraag... ,,Wat kost die kist?'' Het antwoord: ,,Niet meer dan 450 euro en dat vonden alle aanwezigen eigenlijk een koopje!