Wie trekt plannen Marathonweg vlot?

15-01-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het lijkt erop dat de ambitieuze plannen van wethouder Ruud van Harten op de valreep van zijn periode als wethouder schipbreuk lijden. Er is enkele jaren gewerkt aan het Actieplan Mobiliteit. Van Harten werd op 30 november echter door de gemeenteraad teruggefloten. De effecten van het plan waren onvoldoende uitgewerkt en de raad besloot dat er nog een extra avond moest komen om nog eens haarfijn uit te leggen welke maatregelen tot welk gewenst of ongewenst effect leiden.

Daarnaast scheef de wethouder in augustus in een brief aan de raad dat er voor het einde van het jaar 2017 een visie zou liggen voor de Marathonweg-zone. Het ‘hoofdpijndossier’ zou een 'boost' krijgen door de participatie van burgers en bedrijven in een denktank. Dat liep toch ook even anders dan ambtelijk Vlaardingen zich had voorgesteld. Hier of daar een paaltje slaan of een tegel verleggen brengt niet de oplossing voor de 'Rivierzone-corridor' of het 'Marathonwegtracé zoals dit project in het verlengde van het Blankenburgtracé al gekscherend wordt genoemd. Naar nu blijkt loopt ook de uitwerking van dit plan averij op en ziet het er naar uit dat ook de nieuwe gemeenteraad het dossier Marathonweg op haar bordje krijgt. Dat is dan mogelijk al aan het begin van haar zittingsperiode zodat er in de komende vier jaar een start kan worden gemaakt met een echte oplossing voor de Marathonweg.

De vereniging Leefbaarheid Marathonweg houdt, aansluitend op de problematiek rond de Marathonweg, op woensdag 17 januari een informatieavond voor leden en belangstellenden in Het College Vos aan de Claudius Civilislaan, aanvang 19.30 uur. De politiek is daarbij natuurlijk ook welkom.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date