Categorieën

Service

Wie heeft deze chaos verzonnen?

Wie heeft deze chaos verzonnen?
Politiek

Wie heeft deze chaos verzonnen?

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 21-05-2015
  • Politiek
Wie heeft deze chaos verzonnen?
VLAARDINGEN – Sinds kort kun je vanaf de Van der Driftstraat als automobilist weer linksaf de Burgemeester Pruissingel op. De aanpassingen aan de weg zijn, ter hoogte van de Da Costastraat en de Bavinckschool, echter wel heel vreemd uitgewerkt.

Eén van onze lezers tipte ons over een bizar gevaarlijke situatie en we besloten zelf een kijkje te nemen. Wat bleek? Het fietspad gaat bij de school over het trottoir pal langs de bushalte waar op gelijke hoogte buspassagiers uitstappen die niet beseffen dat je direct op het fietspad staat. Fietsers, brom/snorfietsers en voetgangers maken tegelijkertijd gebruik van hetzelfde smalle strookje, zonder hoogteverschillen of duidelijke afscheidingen tussen de verkeersdeelnemers.

Tijdens een half uurtje posten, waren we getuige van diverse bijna-aanrijdingen, nietsvermoedende kinderen die richting school over het fietspad liepen en geïrriteerde voetgangers en fietsers die niet verder konden over trottoir en fietspad bij de Da Costastraat omdat auto’s de weg blokkeerden. De automobilisten komende uit de Da Costastraat moesten overigens wel, anders hadden ze geen zicht op het verkeer dat links van de Van der Driftstraat kwam. Voor veel oudere fietsers was het blijkbaar helemaal onduidelijk, zij kozen vaak de rijbaan waar ook auto’s gebruik van maakten, en meerdere malen moest een automobilist de rem fors intrappen.

Er was eerder op 1 april een inloopavond voor omwonenden en belanghebbenden die de plannen op tekening konden beschouwen. Wij hebben zo’n tekening en echt duidelijk staat het er niet op, althans onduidelijke hoogteverschillen of afscheidingen tussen de verkeersdeelnemers.

We hebben volstrekt geen idee welke vlaag van verstandsverbijstering degene overviel die deze plannen op tekening gezet heeft. Een dergelijke verkeerssituatie naast een school aanleggen is immers gevaarlijk voor vooral de jonge kinderen. Wel hopen we op een verstandige verantwoordelijke wethouder die snel met een oplossing komt. En wel voor er slachtoffers vallen. Een oplossing is misschien het lage oude muurtje bij de Bavinckschool weghalen en een hekje dichter bij de school neerzetten om meer ruimte te creëren.