Wethouder slaat vijftigste paal

25-11-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De eerste paal van een gebouw wordt doorgaans gewoon door een machinist van een heimachine de grond in geslagen en de eerste steen door een metselaar neergelegd. Schuin tegenover het Groen van Prinstererlyceum wordt ook al wat dagen geheid, maar op maandag 24 november werd de eerste officiële paal geslagen van de toekomstige tweede (woon)toren aan de Van Hogendorplaan. Aanwezig waren wethouder Hans Versluijs, directeur van Waterweg Wonen Harrie Bosch en een stuk of honderd belangstellenden en medewerkers van de woningcorporatie.

Met veiligheidshelm en rubberen laarzen nam Hans Versluijs plaats op de bok van de heimachine terwijl directeur Harrie Bosch zich naast hem opstelde. De techniek van het heien bleek vergevorderd te zijn, want de wethouder hoefde slechts een knopje in te drukken en te wachten tot paal nummer vijftig de grond in was gemept. Na afloop van de ceremonie werden er onder het genot van een drankje nog de nodige speeches gehouden.

De ontwikkeling van de Babberspolder krijgt in ieder geval steeds meer gestalte en met bouw van de nieuwe woontoren wordt er weer een nieuwe fase ingegaan. In het gebouw komt niet alleen de nieuwe bedrijfshuisvesting van Waterweg Wonen, maar ook een woonwinkel en de servicedienst. Met de verhuizing die in de zomer van 2016 zal plaatsvinden  ruilt de woningcorporatie twee locaties (Burgemeester van Lierplein en de Nettenboetsterstraat) in voor één kleinere locatie. Boven de nieuwe bedrijfshuisvesting komen ook nog eens vijftig huurappartementen en tevens zullen er drie basisscholen in de toren gehuisvest worden.Gerelateerd