Wethouder bakt ze bruin

24-03-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Wethouder Arnout Hoekstra bakte vanmiddag om 17.00 uur pannenkoeken in het Pannenkoekenhuis ’t Hof in het kader van de Nationale Pannenkoekdag. Samen met leerlingen uit groep 5b van de Jan Ligthartschool, bakte hij deze voor vijftien bewoners van het Herman Frantsenhuis, een stichting die gezinsvervangende huizen heeft waar mensen wonen die niet zelfstandig in de maatschappij kunnen functioneren.

Nationale Pannenkoekdag is uitgegroeid tot een landelijke happening, die elk jaar op een vrijdag in maart op de agenda staat. Het is dé dag waarop kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. Bij Pannenkoekenhuis ’t Hof besloten ze de bewoners van het Herman Frantsenhuis uit te nodigen en te trakteren.

Met vandaag erbij vierden we al voor de elfde keer Nationale Pannenkoekdag in Nederland! De eerste keer vond plaats in 2007, met zo'n 60 deelnemende basisscholen. De elfde keer deden maar liefst 1.110 scholen mee, zodat nog meer leerlingen nog meer pannenkoeken bakten voor nog meer ouderen.

Pannenkoekenhuis 't Hof is in 1996 gestart door de familie Lindhoudt. Dit kleine familiebedrijf wordt nog steeds gerund door de familie. Zij bakken vanaf  het begin een ambachtelijk gebakken pannenkoek en verzorgen daarbij ook diverse arangementen zoals brunches, high tea’s en meer.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date