Westhavenkade weer asbestvrij

03-04-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN -  Donderdag is opnieuw asbesthoudend materiaal aangetroffen op de Westhavenkade. Die is inmiddels weer asbestvrij. Donderdagmiddag hebben specialisten het asbesthoudend materiaal opgeruimd. Vrijdagochtend rondden zij de asbestsanering af. Vanaf vijf uur uur is de Westhavenkade weer open. 

Het asbesthoudend materiaal dat donderdag op de Westhavenkade is gevonden, komt hoogstwaarschijnlijk van het pand op de hoek Westhavenkade/Parallelweg. Hier is een paar weken geleden (8 maart) brand geweest. Destijds is ook asbesthoudend materiaal op de openbare weg terechtgekomen. In opdracht van de gemeente is dit materiaal toen meteen door specialisten opgeruimd. Omwille van de veiligheid is het door brand beschadigde pand toen dichtgetimmerd en afgedekt. Door de harde wind de afgelopen dagen, is de bescherming van het dak losgewaaid. Vermoedelijk is hierdoor opnieuw asbesthoudend materiaal op de straat terecht gekomen. 

Om verdere verspreiding van asbest te voorkomen en ter voorbereiding op sloopwerkzaamheden zijn de panden op de hoek Westhavenkade/Parallelweg nu afgezet met zeecontainers. De brand op 8 maart in de ruimte tussen partycentrum Prikkewater en het pand van de gemeente aan de Parallelweg heeft beide panden beschadigd. Het gemeentelijk pand is door de brand niet stabiel meer, waardoor sloopwerkzaamheden onvermijdelijk zijn. De muur van zeecontainers is een veiligheidsmaatregel om de verspreiding van asbesthoudend materiaal tegen te gaan bij het uitvoeren van de komende sloopwerkzaamheden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date