Categorieën

Service

Welkomwinkel is weggeefwinkel

Welkomwinkel is weggeefwinkel
Nieuws

Welkomwinkel is weggeefwinkel

  • Redactie
  • 09-10-2015
  • Nieuws
Welkomwinkel is weggeefwinkel

Fotografie: Sjaak van 't Wout

VLAARDINGEN - Aan de Hoogstraat 216 opende wijkcoöperatie Vlaardingen Werkt vorige week een welkomwinkel voor vluchtelingen. Deze welkomwinkel is eigenlijk een soort weggeefwinkel. Organisaties en inwoners kunnen hier terecht voor het inleveren van allerlei spullen voor vluchtelingen. Stoelen, tafels, bedden, kasten, bureaus, keukengerei en ander huisraad is allemaal van harte welkom. Ook kunnen gordijnen, bad- en beddengoed en (warme winter) kleding worden ingeleverd. Zolang de spullen maar schoon, heel en nog goed bruikbaar zijn.

Naast centraal inzamelpunt voor tweedehands spullen is de welkomwinkel ook een ontvangstplek voor mensen of organisaties die op een andere manier een bijdrage willen leveren. Ook zij kunnen met hun plannen en ideeën terecht in de welkomwinkel. Daar wordt dan bekeken of mensen met hun ideeën kunnen aansluiten bij bestaande hulpacties, of hoe bepaalde initiatieven elkaar kunnen versterken. Wijkcoöperatie Vlaardingen Werkt bekijkt waar zij kan bemiddelen of hoe zij op een andere manier kan ondersteunen.

 

Samenwerken met bestaande organisaties

De welkomwinkel werkt nauw samen met bestaande hulporganisaties. Zo gaat de ingeleverde kleding bijvoorbeeld naar de Vlaardingse kledingbank Komt Wel Goed. Hier worden kant-en-klare kledingpakketten samengesteld. En ingeleverd huisraad komt op de juiste plek terecht via Stichting Vluchtelingenwerk. Financiële giften worden gestort in het Noodfonds Vluchtelingen Vlaardingen waaruit bijvoorbeeld tickets worden bekostigd voor gezinshereniging.

Spullen inleveren kan op twee locaties:

Welkomwinkel, Hoogstraat 216: dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur

Vlaardingen Werkt, Dirk de Derdelaan 45: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

Veel spullen? Of een idee bespreken? Neem dan contact op via [email protected] of 06-28300236.