Wegdek tot vier keer toe aangepast

07-12-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Het komt niet vaak voor dat in iets meer dan een half jaar tijd vier keer een verandering wordt aangebracht in een verkeerssituatie of aan hetzelfde stuk wegdek in Vlaardingen. Bij de kruising van de Da Costastraat met de Van der Driftstraat is dat sinds vorige week wel het geval. Op 21 mei van dit jaar berichtten  we dat de aanleg van het fietspad/trottoir/bushalte bij de Bavinckschool aan de kant van de Van der Drifstraat op zijn zachtst gezegd wat ongelukkig was; fietsers, uitstappende buspassagiers en voetgangers deelden vrijwel hetzelfde stukje weg, waarbij er geen goed onderscheid gemaakt was.

Een dag nadat we dit gepubliceerd hadden werden nog wat wegwerkers langs de betreffende plek gestuurd om witte markeringen aan te brengen, om fietspad, trottoir en bushalte wat duidelijker van elkaar te scheiden. Voor het blokkeren van het fietspad door auto’s, komende uit de Da Costastraat was nog geen echte oplossing gevonden. Immers, als je als automobilist de Van der Driftstraat op moet rijden dan had je pas goed zicht als je op het fietspad stond. Een onwenselijke situatie, evenals het begin van het fietspad, wat voor bestuurders scootmobiel nogal schuin opliep; dergelijke voortuigen dreigden voortdurend te kantelen bij het oprijden ervan.

Op 8 september stelde Desiree de Jong van het Algemeen Ouderenverbond (AOV) er nog vragen over aan de verantwoordelijk wethouder en vorige week woensdag is het stuk weg, inclusief trottoir en fietspad voor de derde keer aangepast. De schuinte aan het begin van het fietspad is wat afgevlakt, veiliger voor scootmobiels, en er is een extra knik in de roze bestrating van het fietspad gemaakt. Dit laatste zorgt ervoor dat automobilisten vanaf de Da Costastraat iets verder door kunnen rijden voor een goed zicht, maar niet per se op het fietspad stil hoeven te staan.

En de vierde aanpassing dan ? Nou de bestrating was woensdag 2 december zo slecht gelegd dat deze de dag erna grotendeels overgedaan moest worden.

Heeft het allemaal geholpen ? In theorie wel, maar in de praktijk zagen we de afgelopen dagen auto’s nog steeds optrekken en op het fietspad stilstaan. Verkeersgedrag  is nu eenmaal moeilijk te beïnvloedenGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date