Categorieën

Service

Vrouwen uit West komen in beweging

Vrouwen uit West komen in beweging
Nieuws

Vrouwen uit West komen in beweging

  • Redactie
  • 20-11-2018
  • Nieuws
Vrouwen uit West komen in beweging
VLAARDINGEN - Een groep van vijftien allochtone dames uit Vlaardingen West komt sinds kort elke donderdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur in wijkcentrum West bij elkaar in de Vrouwenkamer. Dit is een nieuw initiatief van de afdeling Participatie van Minters. De dames zijn hard op zoek naar andere dames, het liefst ook Nederlandse, die willen meedoen.

Uit gesprekken met allochtone vrouwen uit de wijk kwam de behoefte aan ontmoeting duidelijk naar voren. Daarom heeft Minters het initiatief genomen om in wijkcentrum West in de Westwijk een Vrouwenkamer op te zetten. De Vrouwenkamer is vorige week van start gegaan. De vrouwen starten hun bijeenkomst met een kopje koffie en bespreken een thema dat zij van tevoren met elkaar afspreken. Het tweede deel van de ochtend bestaat voorlopig uit beweegactiviteiten, zoals wandelen bij mooi weer en beweegoefeningen in de zaal. Eén van de vrouwen uit de groep begeleidt deze activiteit. Er is ook iemand uit de groep die positieve ervaringen heeft met GGZ. Zij wil deze ervaringen en tips graag met de groep delen met het oog op preventie. Vanaf januari 2019 willen de vrouwen een programma maken met nog meer activiteiten voor het hele jaar.

Doe mee


Een aantal dames van de Vrouwenkamer doet nu al actief mee met verschillende activiteiten in wijkcentrum West. Twee van hen hebben geholpen met een lampionoptocht voor de jeugd, één dame doet één keer in de week bardienst in wijkcentrum West. De groep heeft ook twee keer op woensdagmiddag de kinderinstuif begeleid. Ook op deze manier zijn de dames volop in beweging.

Om de groep groter te maken, gebruiken de huidige deelnemers Facebook, de ouderkamers op scholen, hun netwerk en de wijkteams om vrouwen te werven voor de vrouwenkamer. Wie belangstelling heeft mee te doen met de vrouwenkamer, kan zich ook aanmelden bij Minters op 010 4351022 of via [email protected]

Minters

Burgemeester van Lierplein 51, Vlaardingen

Meer over Minters →