Vriendelijk Vlaardingen: Coronahulp gezocht en aangeboden

15-03-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Wie hulp in de aanbieding heeft of wel wat hulp kan gebruiken in verband met de coronacrisis kan nu terecht op de Facebookpagina Vriendelijk Vlaardingen e.o.. De initiatiefnemers van die pagina waren sowieso al langer bezig met het belangeloos hulp organiseren voor de uitbraak van deze crisis maar hebben nu wat extra mogelijkheden gecreëerd. Leest u even mee:

,,Hulp, medicijnen halen, boodschappen meenemen, oppassen, dieren verzorgen, koken. Helaas is niet alles meer zo vanzelfsprekend als het twee weken geleden was. Dat wekt angst, irritatie en onzekerheid op, en voor sommige mensen zelfs onveilige situaties. Dit kan niet. Dit is Vlaardingen niet. Wij willen hierbij graag een positieve klap uitdelen, we kunnen dit samen!

We willen graag helpen om zoveel mogelijk mensen die een risico vormen (of voor wie het virus een extra risico is) ook echt thuis te houden. We willen het hamsteren tegen gaan en alles beter verdelen, zodat iedereen kan krijgen wat hij nodig heeft, óók als je laat uit je oh-zo-belangrijke werk komt. (Dank! ) Kun je en wil je hulp aanbieden of gebruiken? Roept u maar!’’

Wie hulp wil aanbieden of zoekt moet even klikken op de foto van de wijk waar je woont, want daar is een en ander te vinden. En als je bekend bent met ouderen of hulpbehoevenden die mogelijk geen internet hebben dan kun je het volgende doen: even een printje maken van de flyer op de pagina, waarop je je gegevens kunt zetten. Die kun je bij een ander in de bus gooien die hulp nodig heeft.

In Vlaardingen wordt er overigens in al op een beperkte schaal gebruik gemaakt van de app Hopler, waarop ook hulp gevraagd of aangeboden kan worden.Gerelateerd