Vondst wapens zorgt voor verlenging preventief fouilleren

02-10-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op 3 november 2016 is de politie begonnen met preventief fouilleren en sindsdien wordt die maatregel zo’n beetje elk half jaar wel verlengd. In het laatste half jaar, de periode van 15 april 2018 tot de peildatum 10 september zijn er 133 personen gefouilleerd en 31 personenauto’s doorzocht. Hierbij zijn er 12 messen aangetroffen en in beslag genomen. In verband hiermee werden 6 verdachten aangehouden. Bij één verdachte werden er tevens verdovende middelen aangetroffen.

Voor burgemeester Annemiek Jetten vormen de resultaten voldoende aanleiding om de maatregel weer te verlengen tot 15 april 2019 voor een aantal aangewezen risicogebieden. Welke dat zijn ? Inmiddels zo’n beetje heel Vlaardingen, op een stukje Holy Noord en een klein stukje Indische Buurt na.

,,Het is noodzakelijk het (wapen)geweld zo krachtig mogelijk te bestrijden en het wapenbezit maximaal te ontmoedigen. In de aangewezen wijken vinden met regelmaat geweldsdelicten plaats met of zonder wapens, waaronder straatroven en overvallen’’, aldus een memo van het college.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date