Volgende week mogelijk meer versoepelingen

12-05-2021 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Volgende week kunnen we weer naar de sportschool en is er buiten meer mogelijk, tenzij de ‘pauzeknop’ wordt ingedrukt. Dat kondigde demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond aan tijdens een persconferentie.

Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iet s af. Wanneer het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames op maandag 17 mei verder zijn gedaald, neemt het demissionair kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei. Als dit niet het geval is, wordt de ‘pauzeknop’ ingedrukt. Dan wordt de tweede stap uitgesteld.

Met stap twee worden een aantal coronamaatregelen losgelaten of aangepast:

Sporten
Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Zo mogen er maximaal dertig personen per ruimte zijn en dient iedereen 1,5 meter afstand te houden. Ook buiten sporten in groepsverband kan weer.

Recreatie buiten
Attractieparken, natuurparken, dierentuinen en kinderboerderijen gaan onder voorwaarden open. Net als spellocaties buiten zoals minigolf, klimbossen en buitenspeeltuinen. Hier geldt 1 persoon per 10 vierkante meter en bezoekers houden 1,5 meter afstand. Ook verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten buiten mogen open.

Kunst- en cultuurbeoefening
Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening binnen gaan open. Dit betekent bijvoorbeeld dat iemand weer muziekles, dansles en toneelles kan volgen. Reservering en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af als dit nodig is om te kunnen oefenen of repeteren. Buitenlocaties voor podiumkunsten en filmvertoningen mogen, onder voorwaarden, open.

Terrassen langer open
Buitenterrassen mogen open van 06.00 tot 20.00 uur. Ook terrassen bij sportlocaties mogen weer open.

Contactberoepen
Alle contactberoepen zijn toegestaan. Dat betekent dat ook de laatste categorie, de sekswerkers, de deuren weer mogen openen.

Openbaar vervoer
Vanaf 19 mei vervalt het dringende advies om het openbaar vervoer alleen voor noodzakelijke reizen te gebruiken.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date