Categorieën

Service

Vol verwachting klopt ons hart...

Vol verwachting klopt ons hart...
Nieuws

Vol verwachting klopt ons hart...

  • Redactie
  • 10-11-2014
  • Nieuws
Vol verwachting klopt ons hart...

VLAARDINGEN - Nog vijf nachtjes slapen en dan arriveert Sinterklaas ook in Vlaardingen! De stoomboot zal de goedheiligman samen met zo’n 180 zwarte pieten naar Vlaardingen varen. Eenmaal op de kade zal er voor de beste Sint een volgepakt programma zijn. Zo zal hij ontvangen worden door burgemeester Blase, een bezoek brengen aan de winkelcentra De Loper en het Van Hogendorkwartier en een speciale Meet & Greet met de kinderen hebben op het Veerplein. 

Feest rondom de haven & stadhuis
Rond 9.30 uur vaart de Sint de Vlaardingse haven binnen. De stoomboot wordt vergezeld door vier andere klassieke boten die alle zwarte pieten en pakjes naar Vlaardingen brengen. Dit jaar neemt Sinterklaas drie pieten-muziekkorpsen mee en zal zijn trouwe paard Americo al bij de Visbank op zijn baasje wachten. Zodra iedereen aan wal is zal een rijtoer Sinterklaas naar het stadhuis brengen, waar de burgemeester de Sint officieel welkom zal heten. 

Super Sint Festijn
Vanaf 11.15 uur kunnen alle kinderen gratis deelnemen aan het Super Sint Festijn! Op het Veerplein zijn tal van leuke activiteiten, waaronder een pietenboerderij, muziek maken met pieten, optredens, warme chocolademelk en een verkeerstuin. Om 15.00 uur zal Sinterklaas hier ook langs komen voor een speciale Meet & Greet, waarbij je ook op de foto met de Sint kunt. 

Breed draagvlak voor Sinterklaas
De dag wordt breed gesteund door het Vlaardingse verenigingsleven. Niet alleen meer dan 200 CJV-vrijwilligers zijn tijdens deze dag actief. Ook de jeugdbrandweer, het zeekadettenkorps, Blaaskapel de Haringkoppen, Thalita en Avalance, Kade40, circusschool Hannes & Co en de reddingsbrigade hebben hun inbreng.