Vlaggenparade in raadszaal

16-11-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – De Nederlandse én de Vlaardingse vlag zullen voortaan zichtbaar zijn bij raadsvergaderingen. Dat besliste de raad met 20 stemmen voor en 11 stemmen tegen op donderdag 16 november naar aanleiding van een motie van ONS.Vlaardingen. ONS was daarbij geïnspireerd door het besluit van deze week om in de Tweede Kamer de Nederlandse vlag een prominente plek te geven in de vergaderzaal.

Indiener van de motie Ron Boers van ONS.Vlaardingen lichtte toe dat de vlaggen een stimulans zijn om voortdurend bepaald te worden bij de motivatie voor het werk als raadslid: ,,Is wat ik doe en de besluiten die ik neem in het belang van de Vlaardingers?’’, aldus Boers.

Raadslid Peter Caljé van D66 vertelde ‘warme en trotse’ gevoelens te krijgen bij de Nederlandse driekleur, maar steunde de motie niet. ,,De vlag staat mede voor eenheid. Ik vermoed dat u echter niet op zoek bent naar eenheid maar dat u een politiek punt wil maken. Daarvoor krijgt u mijn steun niet’’, aldus Caljé.

Ron Boers had, voordat de motie in stemming werd gebracht, het laatste woord. ,,Ik bespeur hier soms een angst voor het woord (en begrip) ‘trots’, terwijl in zoveel parlementen internationaal de eigen vlag hangt. Het is een motie met de beste bedoelingen en geen politiek punt.

Gerelateerd