Vlaardingse zeekadetten toch op zomerkamp

05-06-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Het zomerkamp van de zeekadetten gaat definitief door. De Vlaardingers kunnen mee aan boord van het schip van de collega’s uit Hellevoetsluis. Aan boord van de Zeefakkel is ruimte genoeg. “Een enorme opluchting voor ons en natuurlijk de zeekadetten. Wij zijn hier heel erg blij mee,” zegt voorzitter Edgar Aaldijk. “De Zeefakkel meert op vrijdag 15 juli af in de Buitenhaven van Vlaardingen. Hier kunnen de Vlaardingse zeekadetten opstappen”. De bestemming van het zomerkamp zijn de Kagerplassen. Het kamp duurt tot 24 juli.

“Scouting Willem de Zwijger Vlaardingen heeft het korps een gebouw ter beschikking gesteld waar de activiteiten van de zeekadetten kunnen blijven plaatsvinden. Ook hier zijn we erg blij mee”. Voorzitter Aaldijk blijft optimistisch. “Wij voelen ons gesteund en dat is een hele opsteker”.

Nieuws over de vorderingen aan de Giessenbrug is er nog niet. De reparaties aan de brug kunnen tot zelfs week 40 duren. Tot die tijd blijft de Assam dus weg uit het centrum van Vlaardingen en noodgedwongen in Delft liggen.

Het korps heeft zelfs contact gehad met de firma Mammoet. “Het schip uit het water takelen of laden zodat we wat dieper komen te liggen. Maar beide opties durven wij niet aan. Het is een schip uit 1934 en dat takel je niet zomaar zonder risico uit het water. We zijn wel heel blij met de contacten”, aldus de voorzitter. Het aangezicht van de Vlaardingse haven blijft dus nog enige tijd geschonden zonder de Assam II.

Voor meer informatie: zeekadet.nl


Gerelateerd