Vlaardingse wake voor Oekraïne

04-03-2022 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 3 maart betuigden zo’n 150 Vlaardingers hun steun aan Oekraïne bij het Geuzenmonument op de Markt. GroenLinks wethouder Bart de Leede introduceerde op het bordes van het stadhuis de sprekers.

,,Als ambassadeur van de vrede mocht ik de solidariteitsbijeenkomst openen. De ontsteltenis die we allemaal voelen bij de oorlog in Oekraïne was voelbaar bij alle sprekers en alle aanwezigen", aldus Bart de Leede.

Sprekers waren Robert Serry - hij was de eerste Nederlandse ambassadeur in de Oekraïne, de Vlaardinger Ben van Dorp met zijn verhaal over zijn Oekraïense vrienden, Ineke Nieuwstraten van Amnesty Vlaardingen met een gedicht, Guus Fröberg en Mohamed El Moussaoui namens de kerken en moskeeën, en vooral Beja Kluiters van de Stichting Spoetnik. Beja vertelde over haar transporten met hulpgoederen naar Oekraïne waarvoor zij de afgelopen dagen van veel Vlaardingers al ontzettend veel materiaal heeft ontvangen, wat al met twee vrachtwagens op weg ging naar Oekraïne.

,,Het was een mooie bijeenkomst die afgesloten werd met het Oekraïense volkslied en bloemen in blauw en geel bij het monument. Verbinding van strijd voor vrijheid en democratie toen en nu!"Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date